Отсичане на дърво

Отсичане и кастрене на дървета

Фирма МАРТИ ЛУКС извършва услуги по отсичане и кастрене на дървета, независимо дали те се намират в частна или общинска собственост.

Рязане на дървета

Рязането на дървета е крайна мярка, но се налага доста често в случаите, в които дадено дърво представлява обществена опасност. Премахването на дървета е изключително опасна и отговорна работа. За да започне премахване на дърво, се изисква разрешение от местната община или кметство.

Подрязване на дървета и храсти

Подрязването е премерено отстраняване на части (като клони, стъбла и цветя) от растенията. Това обаче не се прави само за форма и стил. Подрязването помага за управление на растежа и структурата на храстите и дърветата, премахва мъртвите или болни стъбла и клони и насърчава развитието на цветя, плодове и нова зеленина. Особено когато става въпрос за дървесни растения като дървета и храсти, резитбата е чудесен начин да поддържате растежа им по здравословен начин.

Изкуството на подрязването е умение, което се придобива с течение на времето. Професионалистите в Марти Лукс имат дългогодишен опит и специфични познания за подрязването на конкретни растения. Познавайки растението, предназначението му и особено кога цъфти, ние можем да го подрязваме правилно и да създаваме красиви елементи на ландшафтна архитектура.