Подрязване на плет

Подрязване на дървета и храсти

Подрязването е премерено отстраняване на части (като клони, стъбла и цветя) от растенията. Това обаче не се прави само за форма и стил. Подрязването помага за управление на растежа и структурата на храстите и дърветата, премахва мъртвите или болни стъбла и клони и насърчава развитието на цветя, плодове и нова зеленина. Особено когато става въпрос за дървесни растения като дървета и храсти, резитбата е чудесен начин да поддържате растежа им по здравословен начин.

Изкуството на подрязването е умение, което се придобива с течение на времето. Професионалистите в Марти Лукс имат дългогодишен опит и специфични познания за подрязването на конкретни растения. Познавайки растението, предназначението му и особено кога цъфти, ние можем да го подрязваме правилно и да създаваме красиви елементи на ландшафтна архитектура.

Оформяне на живи плетове

Живият плет представлява редица от един или няколко вида растения, чиято цел е да осигури уют и уединение във Вашия двор или градина.

Растения за оформяне на жив плет

В зависимост от това какъв е желаният от Вас ефект и с каква сезонност искате, можете да изберете измежду голям на брой и вид храсти и дървета, различаващи се по размери, листна маса, цъфтеж и устойчивост, например:

Жив плет със спирея
Жив плет с лоницера
Жив плет с лавровишна
Жив плет с чемшир