Тревни насаждения

Съвети за поддръжка на зелени площи

Хубавият двор, офис или градина не зависят само от извършването на качествени строително-монтажни работи. Те са основата за прекрасния им вид, но без последващите грижи, вложените усилия и средства биват напразни.

Добре изглеждащата градина изисква много труд, грижи и постоянство. Тя е жива материя, която непрекъснато се променя и изисква много знания за спецификата на всяко растение и предотвратяване на възможните нападения от различни болести и вредители.

Ние се занимаваме с поддържане на зелените площи на частни и обществени терени, офиси, магазини и дворове на къщи.

Косене на трева с моторна косачка
Поддръжка на градина
Поддръжка на зелени площи
Ръчен аератор за трева

Кантиране

Кантирането е метод на косене на тревата на тези места, които са труднодостъпни за косачка. Ако при създаването на градината е използван тревен чим, той задължително трябва да се кантира.

Така тревната площ запазва подредения си вид.

Валиране на тревни площи

Това е една операция, която е абсолютно необходима за поддържането на тревната площ без неравности. С валирането корените се разпределят равномерно в повърхностния почвен пласт и тревата не се надига на туфи.

Необходимо е тази операция да се извършва поне веднъж месечно върху влажна почва, но суха трева с валяк, теглото на който е над 100 кг. Валякът за валиране представлява херметично затворен метален цилиндър, който се пълни с вода или пясък, за да натежи.